Ώριμο Δέρμα: Υπάρχει Λόγος που Χρειάζεται Ενισχυμένη Ενυδάτωση

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 2985

Όταν αναφερόμαστε στην ενυδατική φροντίδα για ώριμες επιδερμίδες, - γύρω στη δεκαετία των 50 και μετά- χρησιμοποιούμε το συνοδευτικό επίθετο «ισχυρή». Κι αυτό γιατί οι απαιτήσεις που έχει από την ενυδατική του κρέμα το δέρμα σε αυτή την ηλικία είναι υψηλές σε σχέση με τις απαιτήσεις ενός νεανικού δέρματος. Οι λόγοι που κάνουν μία ώριμη επιδερμίδα τόσο «διψασμένη» για ενυδάτωση σχετίζονται με την ίδια τη φυσιολογία της και την αλλαγή της λειτουργίας της στο πέρασμα των χρόνων. Συγκεκριμένα:

Το δέρμα γίνεται πιο λεπτό: τα αποθέματα κολλαγόνου μειώνονται αισθητά και το δέρμα «λεπταίνει», άρα γίνεται πιο αδύναμο στο να συγκρατεί την υγρασία και να μην την αφήνει να εξατμιστεί. Την περίοδο της περιεμμηνόπαυσης ή εμμηνόπαυσης που η απώλεια κολλαγόνου είναι μεγαλύτερη, συχνά παρατηρείται ακόμα πιο έντονη ξηρότητα.

Οι δεξαμενές υγρασίας δυσλειτουργούν: το ίδιο το δέρμα μας διαθέτει από τη φύση του ουσίες που έλκουν την υγρασία προς αυτό και διευκολύνουν την κυκλοφορία του νερού σε όλες τις στιβάδες του. Επιπλέον, διαθέτει τον αναγκαίο μηχανισμό για να «κλειδώνει» την υγρασία και να αποτρέπει τη διαδερματική απώλεια νερού. Όλες οι παραπάνω λειτουργίες δυσκολεύονται να πραγματοποιηθούν σε ένα ώριμο δέρμα.

Ο δερματικός φραγμός αποδυναμώνεται: όσο το δέρμα χάνει φυσικά λιπίδια λόγω ηλικίας, το τελευταίο «τείχος άμυνάς» του δεν είναι πια το ίδιο ισχυρό και έτσι δεν μπορεί να διατηρήσει τα αναγκαία επίπεδα υγρασίας. Προσθέστε στη φθορά του δερματικού φραγμού και το ότι βάλλεται καθημερινά από εξωτερικές επιθέσεις (ρύπους, ήλιο, κρύο, μπλε φως, οξειδωτικό στρες, κ.λπ.), άρα αποδυναμώνεται συνολικά.

Η ελαστικότητα μειώνεται: η ανεπαρκής ενυδάτωση στο ώριμο δέρμα δεν μεταφράζεται μόνο ως ξηρότητα αλλά και ως απώλεια ελαστικότητας και σφριγηλότητας. Άρα η ενυδάτωση λειτουργεί διπλά: και ως ενισχυτής των αποθεμάτων υγρασίας και ως κίνηση επαναφοράς της ελαστικής υφής για δέρμα γεμάτο ζωντάνια και ευεξία.

Η υφή αλλάζει: όπου σημάδια ξηρότητας, τραχιά, ανελαστική υφή. Η ώριμη επιδερμίδα δεν είναι το ίδιο λεία και απαλή με πριν. Γι’ αυτό και η κατάλληλη ενυδάτωση θα της χαρίσει και πολύτιμη μαλακτική φροντίδα.

Ενυδάτωση που «θέτει νέους κανόνες» στον χρόνο   

Για να αντιμετωπίσει και να προλάβει τα σημάδια ξηρότητας που προκαλούνται ως αποτέλεσμα της βιολογικής γήρανσης και των εξωγενών «επιθέσεων», η ώριμη επιδερμίδα έχει ανάγκες ενισχυμένης ενυδάτωσης σε δύο άξονες: χρειάζεται ενεργητική ενυδάτωση που θα την τροφοδοτήσει με την αναγκαία έξτρα υγρασία και παθητική ενυδάτωση που θα θωρακίσει τα υπάρχοντα επίπεδα ενυδάτωσης στο εσωτερικό της. Η κρέμα ισχυρής ενυδάτωσης Diamond Velvet Moisturizing Cream από την FREZYDERM σχεδιάστηκε με γνώμονα αυτές ακριβώς τις ιδιαίτερες ανάγκες της ώριμης ή έντονα ταλαιπωρημένης επιδερμίδας. Εμπλουτισμένη με κολλαγόνο και ελαστίνη θαλάσσιας προέλευσης, επιβραδύνει τη φυσιολογική απώλεια υγρασίας και ενισχύει τους μηχανισμούς ενυδάτωσης του δέρματος ενώ τα ισχυρά ενυδατικά δραστικά που περιέχει, εισχωρούν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, δημιουργώντας υψηλά αποθέματα παρατεταμένης ενυδάτωσης. Η μοναδική τεχνολογία velvet-in-water με τη βελούδινη υφή και το after-feel ενυδάτωσης, ενισχύουν την υπέροχη ενυδατική αίσθηση που αφήνει η κρέμα στην επιδερμίδα ενώ οι κρύσταλλοι φυσικού διαμαντιού που περιέχει, ανανεώνουν το δέρμα μοναδικά, αποκαθιστώντας τη λάμψη του. Το δέρμα ανακτά την ελαστικότητά του και η εικόνα του βελτιστοποιείται συνολικά. Στα έξτρα οφέλη της Diamond Velvet Moisturizing Cream, η προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες και τους σωματιδιακούς ρύπους -παράγοντες που διαταράσσουν τον δερματικό φραγμό και οδηγούν σε ξηρότητα- χάρη στον θαλάσσιο πολυσακχαρίτη που περιέχει η σύνθεσή της.

Συμπερασματικά, γνωρίζοντας τους λόγους που κάνουν το ώριμο δέρμα απαιτητικό και επιλέγοντας την κατάλληλη ενυδατική κρέμα, μπορούμε να του προσφέρουμε στοχευμένη και αποτελεσματική ενυδατική περιποίηση, που καλύπτει τις ανάγκες του, όπως διαμορφώθηκαν στο πέρασμα των χρόνων.

Βρείτε τώρα την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων FREZYDERM στο Κυπριακό Ηλεκτρονικό Κατάστημα EvZeen.com σε τιμές προσφοράς! Επωφεληθείτε γενικότερα από τις μοναδικές τιμές και ειδικές προσφορές του EvZeen.com σε μεγάλη γκάμα προϊόντων φροντίδας υγείας, παιδικής φροντίδας και διατροφής, ευεξίας και ομορφιάς! Με τη δημιουργία λογαριασμού στην ιστοσελίδα, παίρνετε επιπλέον έκπτωση 12% στη πρώτη σας παραγγελία, ενώ με την συνδρομή σας στο ενημερωτικό δελτίο παίρνετε άμεσα κουπόνι αγορών αξίας €3. Τέλος, συστήνοντας φίλους και συγγενείς στην ιστοσελίδα μέσω του προγράμματος ΣΥΣΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ, μαζεύετε απεριόριστα κουπόνια για δωρεάν αγορές! Όλες οι παραγγελίες σας παραδίδονται γρήγορα, με ασφάλεια και με ΔΩΡΕΑΝ Delivery!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December