Τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στη χρήση του αντηλιακού

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 2706

Το να εφαρμόζουμε αντηλιακό είναι το Α και το Ω για την προστασία της επιδερμίδας μας από τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Όμως δεν αρκεί αν δεν το εφαρμόζουμε και σωστά. Ανακαλύψτε παρακάτω τα πιο συνήθη λάθη που κάνουμε στην επιλογή αντηλιακού, τον τρόπο και τον χρόνο επάλειψης και τη συχνότητα της ηλιοπροστασίας μας, ώστε την επόμενη φορά, να αξιοποιήσετε στο μάξιμουμ τα οφέλη του αντηλιακού σας.

Λάθος 1⁰: Επιλέγουμε ακατάλληλο (για εμάς) αντηλιακό

Πέρα από την προσωπική προτίμηση σε υφές και αποτέλεσμα, ο βασικός οδηγός μας για να επιλέξουμε αντηλιακό, χρειάζεται να είναι ο φωτότυπός μας αλλά και οι ανάγκες μας. Αν διαθέτουμε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, για παράδειγμα, ή αν εκτιθέμεθα συνεχώς στον ήλιο, το σωστό είναι να επιλέξουμε ένα αντηλιακό πολύ υψηλής ηλιοπροστασίας (με δείκτη SPF 50+). Συμβουλευόμαστε πάντα και τον δερματολόγο μας στην επιλογή μας.

Λάθος 2⁰: Φοράμε αντηλιακό μόνο καλοκαίρι

Το σωστό είναι να φοράμε το αντηλιακό μας 365 μέρες τον χρόνο (ειδικά ζώντας σε μία μεσογειακή χώρα). Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη και στη συννεφιά ένα μεγάλο μέρος της UV ακτινοβολίας διαπερνάει και τα σύννεφα και φτάνει στην επιδερμίδα μας.

Λάθος 3⁰: Φοράμε το αντηλιακό όταν έχουμε ήδη βγει στον ήλιο

Ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στη χρήση του αντηλιακού. Έτσι όμως, δεν του αφήνουμε χρόνο να δράσει. Φροντίζουμε λοιπόν να εφαρμόζουμε το αντηλιακό πριν βγούμε από το σπίτι, 20-30’ πριν εκτεθούμε στον ήλιο.

Λάθος 4⁰: «Τσιγκουνευόμαστε» το αντηλιακό

Μόνο με επαρκή ποσότητα θα μπορέσουμε να προστατευθούμε αποτελεσματικά. Θυμόμαστε πως χρειαζόμαστε:

1 κ.γ. για το πρόσωπο

2 κ.σ. για σώμα και άκρα

Ένας πρακτικός κανόνας είναι ότι καταναλώνουμε 1 συσκευασία αντηλιακού σε περίπου 10 μέρες.

Λάθος 5⁰: Ξεχνάμε τα δύσκολα σημεία

Αγκώνες, πέλματα, κλειδώσεις πίσω από τα γόνατα, αυτιά, η περιοχή πίσω από αυτά αλλά και το πίσω μέρος της παλάμης εκτίθενται και αυτά στον ήλιο και χρειάζονται προστασία.

Λάθος 6ο: Το φοράμε και το ξεχνάμε

Το αντηλιακό χρειάζεται απαραιτήτως ανανέωση ανά 2 ώρες στους ενήλικες και ανά 1 στα παιδιά και οπωσδήποτε μετά το κολύμπι ή το σκούπισμα με την πετσέτα (ανεξάρτητα από πότε ήταν η τελευταία επάλειψη).

Λάθος 7ο: Χρησιμοποιούμε το περσινό ανοιγμένο αντηλιακό

Όμως ο δείκτης προστασίας του περσινού αντηλιακού (αν έχει ανοιχτεί η συσκευασία) έχει πια μειωθεί και δεν καλύπτει το ίδιο αποτελεσματικά και φέτος.

Λάθος 8ο: Αποφεύγουμε το αντηλιακό, για να μαυρίσουμε

Φοράω αντηλιακό δεν σημαίνει δεν μαυρίζω. Όταν φοράμε αντηλιακό μαυρίζουμε σταδιακά και με ασφάλεια, μειώνοντας τις πιθανότητες για κοκκινίλες, ξεφλούδισμα, έγκαυμα, μελάνωμα και άλλες σοβαρές παθήσεις του δέρματος.

Στις ολοκληρωμένες σειρές πρωτοποριακής αντηλιακής προστασίας της FREZYDERM για ενήλικες, βρέφη και παιδιά θα βρείτε μία πλήρη γκάμα επιλογών που καλύπτει κάθε ανάγκη ανάλογα, με τον φωτότυπο, τις ανάγκες σας και τις προτιμήσεις σας. 

Βρείτε τώρα την ολοκληρωμένη σειρά αντιηλιακών FREZYDERM στο Κυπριακό Ηλεκτρονικό κατάστημα EvZeen.com σε καταπληκτικές προσφορές! Επωφεληθείτε γενικότερα από τις μοναδικές τιμές του EvZeen.com σε μεγάλη γκάμα προϊόντων φροντίδας υγείας, παιδικής φροντίδας και διατροφής, ευεξίας και ομορφιάς! Με τη δημιουργία λογαριασμού στην ιστοσελίδα παίρνετε επιπλέον έκπτωση 12% στη πρώτη σας παραγγελία, ενώ με την συνδρομή σας στο ενημερωτικό δελτίο παίρνετε άμεσα κουπόνι αγορών αξίας €3. Όλες οι παραγγελίες σας παραδίδονται γρήγορα, με ασφάλεια και ΔΩΡΕΑΝ!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December