Πρόωρη Εμμηνόπαυση και Επιδερμίδα: Ποιες Νέες Συνθήκες Φέρνει;

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 2928

Μπορεί να έχουμε συνδέσει την εμμηνόπαυση με την ηλικία κοντά στα 50, όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που μία γυναίκα εισέρχεται στη φάση αυτή ακόμα και πριν τα 40 έτη. Η πρόωρη εμμηνόπαυση εμφανίζεται στο 1% των γυναικών κάτω των 40 ετών, σύμφωνα με τους ειδικούς. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να εμφανιστεί σε γυναίκες κάτω των 45 (σε ποσοστό περίπου 5%) και τότε ο όρος που την περιγράφει είναι “πρώιμη εμμηνόπαυση”.

Άλλες οι ορμονικές αλλαγές στην εμμηνόπαυση και άλλες στην πρόωρη εμμηνόπαυση;

Όχι ακριβώς. Στην πραγματικότητα, και στις δύο περιπτώσεις εμφανίζεται μία δραματική μείωση οιστρογόνων.

Ως αποτέλεσμα των μειωμένων οιστρογόνων, περιορίζονται σημαντικά και τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης, των πρωτεϊνών που χαρίζουν συνοχή στο δέρμα και στις οποίες οφείλει τη σφριγηλότητα, την πυκνότητα και την ελαστικότητά του και, κατ’ επέκταση, τη νεανική του όψη.

Κάποιες φορές, υπάρχει παράλληλα και αύξηση ανδρογόνων, γι’ αυτό ορισμένες γυναίκες στην εμμηνόπαυση (πρόωρη ή κανονική) παρουσιάζουν συμπτώματα ακμής.

Φθείρεται το δέρμα ακόμα και όταν η εμμηνόπαυση έρχεται νωρίς ηλικιακά;

Και στην εμμηνόπαυση και στην πρόωρη εμμηνόπαυση, η μείωση των αποθεμάτων κολλαγόνου έχει αντίκτυπο στην εικόνα και την υφή της επιδερμίδας, δημιουργώντας νέες ανάγκες φροντίδας της.

Αυτό που διαφέρει όμως στις δύο περιπτώσεις, είναι ο βαθμός φθοράς του δέρματος, λόγω της πρότερης κατάστασής του. Η επιδερμίδα λίγο πριν ή λίγο μετά τα 50- ηλικία που είθισται να ξεκινά η εμμηνόπαυση- συνήθως φέρει ήδη σε κάποιο βαθμό σημεία φυσιολογικής βιολογικής γήρανσης. Αντίθετα, όταν η εμμηνόπαυση εμφανίζεται σε μια γυναίκα κάτω των 40 ετών, ξεκινά τις «διεργασίες φθοράς της» (μείωση κολλαγόνου) σε μία επιδερμίδα που δεν έχει φθαρεί ακόμα σημαντικά από το πέρασμα του χρόνου, άρα είναι ενδεχομένως πιο ανθεκτική στην εμφάνιση ρυτίδων και την απώλεια ελαστικότητας.

Τι πρέπει να τροποποιήσω στη ρουτίνα δερματικής φροντίδας μου, αν μπήκα σε πρόωρη εμμηνόπαυση;

Είναι αρχικά σημαντικό για μία γυναίκα σε αυτήν τη μετάβαση, να αλλάξει «σημείο εστίασης» στη φροντίδα του δέρματός της. Η διαχείριση των αναγκών της επιδερμίδας με βάση τη βιολογική ηλικία της ίσως δεν είναι πια βοηθητική, όταν εισέρχονται στην «εξίσωση» οι παράμετροι φθοράς λόγω εμμηνόπαυσης. Αντίθετα, αν το focus μετατεθεί σε μία στοχευμένη ρουτίνα περιποίησης με προϊόντα  εξειδικευμένης σύνθεσης που αυξάνουν τα επίπεδα κολλαγόνου, το δέρμα θα ωφεληθεί  πολλαπλά: θα επανέλθει η ελαστικότητά του, θα μειωθούν οι ρυτίδες, θα καταπολεμηθούν τυχόν σημάδια χαλάρωσης, θα επέλθει ολική αναδόμηση με ορατά αποτελέσματα βελτίωσης στην όψη και την υφή του. Η σειρά αντιρυτιδικής φροντίδας Anti-Wrinkle Rich από την Frezyderm διαθέτει φόρμουλα που βασίζεται στη δύναμη των Πεπτιδίων τα οποία ενεργοποιούν τα δερματικά κύτταρα για να παραγάγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Ως φροντίδα ημέρας, Anti–Wrinkle Rich Day Cream με ισχυρό Τετραπεπτίδιο «γεμίζει» τις ρυτίδες από μέσα, βελτιώνει τη δερματική πυκνότητα και συσφίγγει το δέρμα ενώ τη νύχτα, τότε που τα κύτταρα της επιδερμίδας ανανεώνονται, η Peptides formula της  Anti-Wrinkle Rich Night Cream  μιμείται τη δράση της ορμόνης νεότητας για λείανση των ρυτίδων, επαναπροσδιορισμό του περιγράμματος και σύσφιγξη της επιδερμίδας. Τέλος, επειδή η απώλεια κολλαγόνου είναι ακόμα πιο εμφανής στο λεπτό δέρμα κάτω από τα μάτια, η Eye Cream αναπλάθει την επιδερμίδα στο σημείο και χαρίζει έξτρα ελαστικότητα για νεανικό, λαμπερό βλέμμα.

Δείχνουμε λοιπόν ευελιξία στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η μετάβαση στην εμμηνόπαυση πριν τα 40, αναπροσαρμόζουμε την περιποίηση της επιδερμίδας μας με τις κατάλληλες επιλογές και διατηρούμε το δέρμα μας στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του.

Βρείτε τώρα την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων FREZYDERM στο Κυπριακό Ηλεκτρονικό Κατάστημα EvZeen.com σε τιμές προσφοράς! Επωφεληθείτε γενικότερα από τις μοναδικές τιμές και ειδικές προσφορές του EvZeen.com σε μεγάλη γκάμα προϊόντων φροντίδας υγείας, παιδικής φροντίδας και διατροφής, ευεξίας και ομορφιάς! Με τη δημιουργία λογαριασμού στην ιστοσελίδα, παίρνετε επιπλέον έκπτωση 12% στη πρώτη σας παραγγελία, ενώ με την συνδρομή σας στο ενημερωτικό δελτίο παίρνετε άμεσα κουπόνι αγορών αξίας €3. Τέλος, συστήνοντας φίλους και συγγενείς στην ιστοσελίδα μέσω του προγράμματος ΣΥΣΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ, μαζεύετε απεριόριστα κουπόνια για δωρεάν αγορές! Όλες οι παραγγελίες σας παραδίδονται γρήγορα, με ασφάλεια και με ΔΩΡΕΑΝ Delivery!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December