Λιπαρή Επιδερμίδα με Τάση Ακμής: Πως να την Αντιμετωπίσετε

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 3389

Έχετε τύπο λιπαρής επιδερμίδας με τάση ακμής αλλά θέλετε να τον αλλάξετε; Ίσως και να μπορείτε!

Αν έχετε πρόσωπο με αυξημένη λιπαρότητα και ατέλειες, πριν κάνετε την παραδοχή πως «είναι δεδομένο πως θα έχετε για πάντα λιπαρό δέρμα», αξίζει να διαβάσετε παρακάτω.

5 λόγοι που η λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να αλλάξει και όψη και υφή και αίσθηση

1.Μπορεί να μη «γεννήθηκε» λιπαρή

Η υπερλειτουργία των σμηγματογόνων αδένων του δέρματος μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους που δεν σχετίζονται μόνο με το «σε ποιον τύπο» εντάσσεται το δέρμα από τη φύση του: εποχικότητα (η ζέστη και η εφίδρωση του καλοκαιριού αυξάνουν την έκκριση σμήγματος), ορμονικές αλλαγές (στην εφηβεία και στην ενήλικη ζωή π.χ. εγκυμοσύνη), περίοδοι έντονου στρες, αυτοάνοσα νοσήματα, φαρμακευτικές αγωγές, έντονες απολεπιστικές διεργασίες, πλημμελής καλλυντική φροντίδα ή με προϊόντα ακατάλληλα για τη λιπαρή με εικόνα ακμής επιδερμίδα, επιβαρυντικό lifestyle (ύπνος χωρίς αφαίρεση μακιγιάζ, μη τακτική αλλαγή πετσέτας σκουπίσματος προσώπου κ.λπ.), επιβαρυντική διατροφή (υψηλή κατανάλωση γαλακτοκομικών, δίαιτες πλούσιες σε λίπη και σάκχαρα), είναι όλοι ενδογενείς και εξωγενείς λόγοι που επηρεάζουν τα επίπεδα λιπαρότητας του δέρματος. Όμως δεν είναι απαραίτητα μόνιμοι λόγοι.  Εμφανίστηκαν κάποια δεδομένη στιγμή για συγκεκριμένους λόγους και ως επίκτητοι έχουν το πλεονέκτημα μπορούν να καταπολεμηθούν πιο εύκολα.

2 Ακόμα και αν «γεννήθηκε» λιπαρή, μπορεί να αλλάξει

Ο εκ γενετής τύπος του δέρματος δεν είναι πάντα καθοριστικός για όλη την πορεία του στην ενήλικη «ζωή» του. Με τα σωστά βήματα και ανάλογα με τον βαθμό λιπαρότητας, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί ή ακόμα και να αντιστραφεί μέσα σε ένα εύρος χρόνου και υπό την προϋπόθεση ότι εφαρμόζονται συστηματικά όσα χρειάζεται να γίνουν, ώστε να ρυθμιστεί το λιπαρό δέρμα.

3 Ο δερματολόγος σας είναι πάντα εκεί

Δεν τον επισκεπτόμαστε μόνο για τις πιο σοβαρές δερματικές παθήσεις αλλά και για να βελτιώσει την εικόνα και την υφή του δέρματος μας. Μία εξέταση των ατελειών της λιπαρής επιδερμίδας μας και μία συζήτηση μαζί του, μπορεί να μας κατευθύνει στο σωστό σχήμα αγωγής ή σε συνδυασμό σχήματος αυτών, για να ανακτήσουμε μία επιδερμίδα λεία και ομοιόμορφη, χωρίς ερυθρότητα, σπυράκια και γυαλάδες.

4 Η σωστή ρουτίνα περιποίησης μπορεί να γίνει δεύτερη φύση και να «αποδώσει καρπούς»  

Ένας από τους βασικούς λόγους που συχνά «παραιτούμαστε» από την προσπάθεια να βελτιώσουμε τη λιπαρή επιδερμίδα με ατέλειες, είναι η δυσκολία του να δεσμευτούμε καθημερινά σε ένα συστηματικό «ευλαβικό» πλάνο φροντίδας που περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία βήματα περιποίησης. Όμως αυτή η δυσκολία ξεπερνιέται με τη δύναμη της συνήθειας, όπως σε καθετί που απαιτεί συντονισμό πολλών βημάτων. Όταν αφομοιώσουμε τον τρόπο φροντίδας της λιπαρής με τάσης ακμής επιδερμίδας, εκπαιδευτούμε στα βήματά της, μάθουμε να τα κάνουμε χωρίς σκέψη, σχεδόν αυτοματοποιημένα, κάθε μέρα όσες φορές τη μέρα χρειάζεται και για όσο διάστημα χρειαστεί, τότε η ρουτίνα περιποίησης γίνεται άκοπα, συνειδητά και μεθοδευμένα και προσφέρει βραχυπροθέσμα ή μακροπρόθεσμα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γιατί ένα λιπαρό δέρμα με ατέλειες που χαίρει συστηματικής καλλυντικής φροντίδας, είναι ένα δέρμα που αργά ή γρήγορα (ανάλογα με το εύρος και την ένταση των ατελειών του),  θα αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο.

5 Η καλλυντική φροντίδα έχει αποτελεσματικές επιλογές για όλους  

Έχει όμως και εναλλακτικές επιλογές για όσους επιθυμούν σχήματα φροντίδας με αυτήν την προσέγγιση. Η ολοκληρωμένη σειρά ac–norm από τη FREZYDERM, ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες του λιπαρού δέρματος με τάση ακμής βασίζεται στην καινοτομία medilike. Η σειρά περιλαμβάνει προϊόντα που καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών αυτού του τύπου δέρματος: από τον καθαρισμό και την εξυγίανση ως την εξισορροπιστική δράση, την ενυδάτωση, την επικαλυπτική και την αντηλιακή φροντίδα, χαρίζοντάς μας ξανά μία άνετη επιδερμίδα, γεμάτη ευεξία με ελαστική, λεία υφή και βελτιωμένη όψη.

Εάν λοιπόν επιθυμούμε να αλλάξουμε την πορεία της λιπαρής με τάση ακμής επιδερμίδας μας, δεν αποθαρρυνόμαστε. Τα πάντα αντιστρέφονται /βελτιώνονται με σωστές κινήσεις, υπομονή και ξεκάθαρους, ρεαλιστικούς στόχους.

Βρείτε τώρα την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων FREZYDERM στο Κυπριακό Ηλεκτρονικό Κατάστημα EvZeen.com σε τιμές προσφοράς! Επωφεληθείτε γενικότερα από τις μοναδικές τιμές και Ειδικές Προσφορές του EvZeen.com σε μεγάλη γκάμα προϊόντων φροντίδας υγείας, παιδικής φροντίδας και διατροφής, ευεξίας και ομορφιάς! Με τη δημιουργία λογαριασμού στην ιστοσελίδα παίρνετε επιπλέον έκπτωση 12% στη πρώτη σας παραγγελία, ενώ με την συνδρομή σας στο ενημερωτικό δελτίο παίρνετε άμεσα κουπόνι αγορών αξίας €3. Τέλος, συστήνοντας φίλους και συγγενείς στην ιστοσελίδα μέσω του προγράμματος ΣΥΣΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ μαζεύετε απεριόριστα κουπόνια για δωρεάν αγορές! Όλες οι παραγγελίες σας παραδίδονται γρήγορα, με ασφάλεια και με ΔΩΡΕΑΝ Delivery!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December