Αντιμετώπιση Ρυτίδων Έκφρασης: Μπορούν να Μειωθούν Ορατά;

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 2170

Εκτός από τις στατικές, τις μόνιμα δηλαδή σχηματισμένες ρυτίδες στην επιδερμίδα του προσώπου, υπάρχουν και οι ρυτίδες έκφρασης ή αλλιώς δυναμικές ρυτίδες που εμφανίζονται από τις έντονες και επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου μας στην καθημερινότητα.

Λέγονται και αλλιώς;

Ανάλογα με το σημείο όπου εμφανίζονται, την αιτία που τις προκαλεί ή το πού παραπέμπει η εικόνα τους, οι ρυτίδες έκφρασης έχουν και υποκατηγορίες με διαφορετική ονομασία. Έτσι, θα ακούσετε συχνά τους ειδικούς να μιλούν για:

…ρυτίδες στο μεσόφρυο: είναι οι κάθετες ρυτίδες που βλέπουμε στην περιοχή αναμεσά στα φρύδια, συνήθως σε ανθρώπους που συνοφρυώνονται έντονα ή παίρνουν εκφράσεις θυμού «σμίγοντας» τα φρύδια τους.

… «πόδι της χήνας»: τις συγκεκριμένες ρυτίδες τις αναγνωρίζουμε από το ακτινωτό τους σχήμα που μοιάζει με το πόδι χήνας και σχηματίζονται στην έξω πλευρά των ματιών. Η έντονη εκφραστικότητα του προσώπου μας συμβάλλει στη δημιουργία τους ή εντείνει τις ήδη υπάρχουσες.

…ρυτίδες μύτης (bunny lines): εύκολο να κατανοήσουμε το όνομά τους, αν φέρουμε στον νου τη εικόνα της ζαρωμένης μύτης των κουνελιών. Οι ρυτίδες αυτές δημιουργούνται στο πάνω μέρος της μύτης και γίνονται πιο έντονες όσο αυξάνονται οι εκφράσεις που περιλαμβάνουν μορφασμούς της μύτης.

… ρυτίδες χαμόγελου: εντοπίζονται στο κάτω μέρος των παρειών, δίπλα από τη μύτη και τα χείλη (γι’ αυτό λέγονται και ρινοπαρειακές αύλακες) και αφορούν συνήθως τα άτομα με διαρκώς χαμογελαστή έκφραση.

…ρυτίδες μαριονέτας ή ρυτίδες θλίψης: παρ’ ότι τις περισσότερες φορές αποτελούν αποτέλεσμα γήρανσης του προσώπου ή εκ γενετής χαρακτηριστικό της κατατομής του, πολύ συχνά συνδέονται με κάποιες εκφράσεις που παίρνουμε ή με κάποιες συνήθειές μας, όπως το κάπνισμα με τον χαρακτηριστικό τρόπο ζαρώματος των χειλιών που περιλαμβάνει. Πρόκειται για τις λεπτές γραμμές που εμφανίζονται στις γωνίες του στόματος και εκτείνονται κάθετα δίπλα στο πηγούνι. Η καθοδική τους πορεία δίνει μία έκφραση θλίψης στο πρόσωπο που μοιάζει με αυτή της μαριονέτας που τους έδωσε τελικά το όνομά τους.

… ρυτίδες καπνιστή: είναι οι μικρές κάθετες γραμμές που εμφανίζονται στο άνω χείλος και προκύπτουν από την κίνηση ρουφήγματος κατά το κάπνισμα, γι’ αυτό και τις βλέπουμε πολύ συχνά σε χρόνιους καπνιστές.

Αν σταματήσουν οι εκφράσεις, σταματούν και οι ρυτίδες;

Οι λεπτές γραμμές και οι δυναμικές ρυτίδες που δημιουργούνται από την εκφραστικότητα του προσώπου μας, κάνουν πολύ συχνά την ηλικία της επιδερμίδας μας να δείχνει μεγαλύτερη. Αν δεν λειανθούν έγκαιρα, μπορεί να εδραιωθούν στο δέρμα με την πάροδο των χρόνων και να μετασχηματιστούν σε στατικές ρυτίδες, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη απώλεια της νεανικής μας όψης. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως θα πάψουμε να δείχνουμε τα γνήσια συναισθήματά μας και θα απαρνηθούμε το εκφραστικό μας πρόσωπο που, άλλωστε, είναι κομμάτι της ταυτότητάς μας και χαρακτηριστικό της γοητείας μας. Ωστόσο, τροποποιώντας κάποιες συνήθειες της καθημερινότητας, μπορούμε να προλάβουμε και να διορθώσουμε την κατάσταση:

- Η αποφυγή καπνίσματος, προφανώς ευνοεί τη συνολική υγεία μας αλλά, επιπλέον, ωφελεί και τη νεανική μας όψη, μειώνοντας τις ρυτίδες πάνω από το χείλος.

- Η «συνετή» έκθεση στον ήλιο πάντα με ηλιοπροστασία, επίσης θα δράσει ευεργετικά, αφού θα προστατεύσει την περαιτέρω απώλεια κολλαγόνου από το δέρμα μας, ώστε να μην επιδεινωθούν οι υπάρχουσες ρυτίδες έκφρασης και να προληφθούν τυχόν νέες.

- Η ευελιξία στη ρουτίνα περιποίησης: τα πρώτα σημάδια δυναμικών ρυτίδων, είναι μάλλον το πρώτο «καμπανάκι» για να εμπλουτίσουμε τη δερματική μας φροντίδα με ένα καίριο έξτρα βήμα: εφαρμόζοντας πριν την καθημερινή μας κρέμα, πρωί και βράδυ, την Frezyderm Dermiox Cream, την ενισχυμένη κρέμα που μειώνει τις ρυτίδες, στατικές ή έκφρασης, που έχουν εμφανιστεί στο πρόσωπο (μέτωπο, μεσόφρυο, «πόδι της χήνας», γύρω από το στόμα και τη μύτη, περίγραμμα  χειλιών) και τον λαιμό, κάνουμε μία κίνηση ματ που θα επαναφέρει το λείο, ομοιόμορφο ανάγλυφο στο δέρμα μας, μειώνοντας ορατά την εικόνα των ρυτίδων. Είναι η ιδανική εναλλακτική επιλογή ενέσιμων επεμβατικών θεραπειών, χωρίς να αλλοιώνεται η εκφραστικότητα του προσώπου μας αλλά και μία αποτελεσματική λύση για να επιμηκύνουμε τα αποτελέσματα, μετά από μία ενέσιμη θεραπεία.

Αναγνωρίζουμε λοιπόν τα είδη των ρυτίδων έκφρασης στο πρόσωπό μας, δρούμε έγκαιρα για την αποτελεσματική λείανσή τους και χαιρόμαστε ξανά μία επιδερμίδα νεανική, συνεχίζοντας να δείχνουμε ένα  πρόσωπο αυθεντικά εκφραστικό, με τη χαρά και τη λύπη του, τον θυμό και το συνοφρύωμά του και όλη την «παλέτα» των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Βρείτε τώρα την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων FREZYDERM στο Κυπριακό Ηλεκτρονικό Κατάστημα EvZeen.com σε τιμές προσφοράς! Επωφεληθείτε γενικότερα από τις μοναδικές τιμές και Ειδικές Προσφορές του EvZeen.com σε μεγάλη γκάμα προϊόντων φροντίδας υγείας, παιδικής φροντίδας και διατροφής, ευεξίας και ομορφιάς! Με τη δημιουργία λογαριασμού στην ιστοσελίδα παίρνετε επιπλέον έκπτωση 12% στη πρώτη σας παραγγελία, ενώ με την συνδρομή σας στο ενημερωτικό δελτίο παίρνετε άμεσα κουπόνι αγορών αξίας €3. Τέλος, συστήνοντας φίλους και συγγενείς στην ιστοσελίδα μέσω του προγράμματος ΣΥΣΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ μαζεύετε απεριόριστα κουπόνια για δωρεάν αγορές! Όλες οι παραγγελίες σας παραδίδονται γρήγορα, με ασφάλεια και με ΔΩΡΕΑΝ Delivery!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December