Φροντιδα και ενυδατωση του δερματος των χεριων!

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 1391

Το συχνό και επιμελές πλύσιμο των χεριών είναι μια υψίστης σημασίας συνήθεια που πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να υιοθετήσουμε. Ο καθαρισμός των χεριών μας με σαπούνι και αντισηπτικό είναι ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους, που λειτουργούν σαν ασπίδα προστασίας για εμάς και τους γύρω μας, ενάντια σε διάφορους μεταδοτικούς ιούς και μικρόβια.

Παρόλα αυτά, το συχνό πλύσιμο των χεριών και η χρήση αντισηπτικών, αφήνει έντονα σημάδια στο δέρμα μας. Κατά τη διαδικασία του πλυσίματος αφαιρούνται δομικά συστατικά όπως τα λιπίδια, τα οποία είναι απαραίτητα έτσι ώστε να διατηρείται το δέρμα μας υγιές, ενώ τα αντισηπτικά ταλαιπωρούν το δέρμα μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται ξηρό, άγριο και να αφυδατώνεται.

Η παρουσία έντονης ξηρότητας στο δέρμα μας, αυξάνει το βαθμό ευαισθησίας του, αφού μειώνονται τα επίπεδα της υγρασίας του δέρματος και γίνεται έτσι εφικτή η διείσδυση διαφόρων ερεθιστικών και αλλεργιογόνων ουσιών στα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας μας.

Απόρροια του πιο πάνω είναι σε πολλές περιπτώσεις η πρόκληση δερματίτιδας εξ επαφής ή εκζέματος χεριών. Αυτή η δυσάρεστη κατάσταση, έχει ως κύρια συμπτώματα το πολύ ξηρό, τραχύ, με κοκκινίλες ή και ρωγμές δέρμα και το αίσθημα κνησμού.

Η έλλειψη επαρκούς υγρασίας στο δέρμα μας, έχει ως επακόλουθη συνέπεια τη δυσλειτουργία του. Για τον λόγο αυτό είναι αδιαμφισβήτητα απαραίτητη η σωστή προστασία και φροντίδα του σε καθημερινή βάση.

Μερικές συνήθειες στην καθημερινότητά μας μπορούν να βοηθήσουν έτσι ώστε να διατηρήσουμε το δέρμα των χεριών μας υγιές και όμορφο.

Σωστό πλύσιμο χεριών

Όταν πλένουμε τα χέρια μας, προσέχουμε πάντα το νερό να είναι κρύο ή χλιαρό, αφού το ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ξηρότητα στο δέρμα μας.

Γάντια στις δουλειές στο σπίτι

Όταν κάνουμε δουλειές στο σπίτι, φροντίζουμε να φοράμε πάντα πλαστικά γάντια. Ειδικότερα εάν τα χέρια μας έρχονται αρκετά συχνά σε επαφή με το νερό ή διάφορα απορρυπαντικά.

Γυμναστική χεριών

Για να κρατάμε τα χέρια μας ξεκούραστα, είναι καλό να κάνουμε μερικές ασκήσεις χεριών, για λίγα λεπτά κάθε μέρα. Η γυμναστική έχει την ικανότητα να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος, να διαλύσει τη συσσώρευση λέμφου και να διεγείρει τις ανακλαστικές ζώνες.

Προστασία από τον ήλιο και το κρύο

Το καλοκαίρι δεν πρέπει να ξεχνάμε να εφαρμόζουμε αντιηλιακή κρέμα υψηλού δείκτη προστασίας στα χέρια μας, έτσι ώστε να τα προστατεύσουμε από την ηλιακή ακτινοβολία. Παράλληλα για τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, απαραίτητο είναι να φοράμε πάντα τα γάντια μας έτσι ώστε να μην μένουν τα χέρια μας εκτεθειμένα και απροστάτευτα από το κρύο.

Συχνή ενυδάτωση χεριών

Ενυδατώνουμε συχνά τα χέρια μας με κρέμα, ακόμα και στο εργασιακό περιβάλλον, αφού η συχνή επαφή με χαρτί, μελάνι, στυλό και άλλα αντικείμενα που τυχόν να χρησιμοποιούμε εκεί, μπορεί να αγριέψει την επιδερμίδα των χεριών.

Για πιο αποτελεσματική προστασία και άμεση θεραπεία του δέρματος των χεριών, προτιμήστε τα φυσικά προϊόντα Skin Food της WELEDA τα οποία δημιουργήθηκαν για να προστατεύουν το δέρμα μας, να το ανακουφίζουν και να το ενυδατώνουν, απομακρύνοντας την έντονη ξηρότητα και τα ανεπιθύμητα προβλήματα που μπορεί να ακολουθήσουν. Η σειρά αποτελείται από την κρέμα WELEDA Skin Food και την κρέμα WELEDA Skin Food Light. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την κρέμα χεριών WELEDA Almond Hand Cream.

WELEDA Skin Food

Η κρέμα σώματος και χεριών WELEDA Skin Food βοηθά κάθε τύπο δέρματος και ηλικία έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το ξηρό, τραχύ δέρμα σε χέρια, αγκώνες αλλά και φτέρνες. Δρα αναπληρώνοντας ό,τι έχει ανάγκη η επιδερμίδα. Με εκχυλίσματα από απαλό άγριο πανσέ, καλέντουλα και χαμομήλι, σε μία πλούσια, παχύρρευστη βάση από έλαια και μελισσοκέρι. Η κρέμα σώματος και χεριών WELEDA Skin Food βοηθά το δέρμα μας να επανέλθει στην καλύτερή του κατάσταση.

WELEDA Skin Food Light

Η κρέμα σώματος και χεριών WELEDA Skin Food Light προσφέρει άμεση ανακούφιση στο ξηρό δέρμα. Το ελαφρύ γαλάκτωμα απορροφάται άμεσα και συνδυάζει το βιολογικό ηλιανθέλαιο με καταπραϋντικά εκχυλίσματα πανσέ, χαμομηλιού και καλέντουλας. Το δέρμα νιώθει την περιποίηση και την άμεση ενυδάτωση, ενώ η ελαφριά σύνθεση της κρέμας επαναφέρει τον προστατευτικό μανδύα του δέρματος, προστατεύοντας το έτσι από την αφυδάτωση. Η WELEDA Skin Food Light είναι ιδανική, ακόμα και όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού, αφού απορροφάται αμέσως και αφήνει το δέρμα μας απαλό, μεταξένιο και έτοιμο να αντιμετωπίσει τα πάντα.

WELEDA Almond Hand Cream

Το προστατευτικό κέλυφος του βιολογικού αμυγδάλου κρύβει έναν πολύτιμο και πλούσιο σε έλαια καρπό. Με τον ίδιο τρόπο δρα και προστατεύει και η κρέμα χεριών WELEDA Almond, το ευαίσθητο δέρμα των χεριών μας. Η ήπια σύνθεση με βιολογικό αμυγδαλέλαιο, ενισχύει τις προστατευτικές λειτουργίες του ίδιου του δέρματος ενώ παράλληλα προστατεύει από την έκθεση στα αντισηπτικά ή και τον ήλιο. Συγχρόνως προσφέρει ενυδάτωση που διαρκεί και μειώνει το αίσθημα 'τραβήγματος' στο δέρμα μας. Η συγκεκριμένη κρέμα χεριών απορροφάται άμεσα και καταπραΰνει το ευερέθιστο δέρμα, αφήνοντας τα ευαίσθητα χέρια μας μεταξένια και απαλά.

 

Βρείτε τώρα όλη τη σειρά φυσικών προϊόντων της WELEDA σε τιμές προσφοράς, στο Κυπριακό Ηλεκτρονικό Κατάστημα EvZeen.com. Ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με το τι μπορούν να σας προσφέρουν και επωφεληθείτε των μοναδικών προσφορών του EvZeen.com! Για όσους δημιουργήσουν λογαριασμό στην ιστοσελίδα υπάρχει επιπλέον 15% έκπτωση στην πρώτη τους παραγγελία καθώς και δωρεάν παράδοση στο σπίτι μέχρι και το τέλος Μαΐου! Τέλος, όσοι γίνουν συνδρομητές στο Δελτίο Τύπου (Newsletter) της ιστοσελίδας θα λάβουν μέσω emailκουπόνι αγορών αξίας 3!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December