Ερεθισμένο Δέρμα μετά το Ξύρισμα; Ιδού η Λύση!

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 664

Μπορεί το ξύρισμα να σας φαίνεται καθημερινή αγγαρεία, κάνει όμως πολύ καλό στο δέρμα σας! Συγκεκριμένα, έχει ορισμένα πολύ πρακτικά πλεονεκτήματα. Απολεπίζει και ενεργοποιεί την ανανέωση των κυττάρων ενώ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που φράσσουν τους πόρους και προκαλούν μια τραχεία αίσθηση.

Αν, ωστόσο, έχετε κακή τεχνική, το ονειρεμένο βαθύ ξύρισμα μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε εφιάλτη ερεθισμών. Είναι περιττό να πούμε ότι εκτός από το δέρμα και η αυτοπεποίθησή σας θα δεχτεί πλήγμα.

Ακολουθούν τρόποι για να φροντίσετε το δέρμα σας και να αποκτήσετε ιδανικές συνήθειες ξυρίσματος.

1. Ξυριστείτε μετά το μπάνιο σας

Το ξύρισμα όσο υπάρχουν ακόμη υδρατμοί στο μπάνιο έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα. Τα γένια σας θα έχουν απορροφήσει αρκετό νερό και θα έχουν μαλακώσει. Οι πόροι σας θα είναι ανοιχτοί και κατά συνέπεια, οι τρίχες θα βρίσκονται σε όρθια θέση, επιτρέποντάς σας να κάνετε βαθύ ξύρισμα.

Αν, μάλιστα, χρησιμοποιείτε κάποιο απολεπιστικό προϊόν όπως το Frezyderm Facial Scrub  θα είστε σε θέση να απομακρύνετε πριν το ξύρισμα πολλά νεκρά κύτταρα και σμήγμα που συσσωρεύονται στο δέρμα. Η μείωση των ρύπων θα μειώσει και την τριβή και θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιείτε το ξυράφι σας για περισσότερο καιρό καθώς δεν θα στομώνει.

2. Μην κάνετε κόντρα ξύρισμα

Θα το γνωρίζετε ήδη κατά πάσα πιθανότητα. Ακόμα και αν δεν έχετε πυκνά γένια, δεν θα πρέπει να ξυρίζεστε κόντρα. Ο λόγος είναι πως οι τρίχες που έχουν φορά αντίθετη στο ξυράφι θα το κατευθύνουν προς το δέρμα κάτι που θα έχει το οδυνηρό αποτέλεσμα να αφαιρεθεί και ένα στρώμα κυττάρων μαζί.

Αντιθέτως, το ξύρισμα κατά τη φορά της τρίχας θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Καθώς το ξυράφι διατρέχει το δέρμα σας, θα βρει λιγότερη αντίσταση.

3. Μην κάνετε οικονομία στα ξυραφάκια

Δεν υπάρχει αντίρρηση πως έχουν κάποιο κόστος. Ο λόγος όμως είναι πως πλέον έχουν εξελιχθεί σε όργανα ακριβείας. Ένα ξυραφάκι που δεν είναι πια αιχμηρό θα σας ταλαιπωρήσει αναπόφευκτα καθώς το πιο παχύ σημείο της λάμας του θα διατρέχει πιο δύσκολα τα γένια, προκαλώντας τριβή και ερεθισμούς.

4. Ολοκληρώστε με κρύο νερό

Το πλύσιμο με κρύο νερό μετά το ξύρισμα, θα κλείσει τους πόρους που άνοιξαν. Αυτό θα εμποδίσει ρύπους και βακτήρια να εισέλθουν στους πόρους σας, κάτι που συνεπάγεται λιγότερους ερεθισμούς και αποφυγή της εκδήλωσης ακμής. (Είναι η ιδανική στιγμή για τη χρήση aftershave).

5. Ενυδατώστε

Το ξύρισμα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα καθώς απομακρύνει αναπόφευκτα τα φυσικά έλαια του δέρματος. Τα τελευταία προστατεύουν το δέρμα από την αφυδάτωση οπότε μετά το ξύρισμα ενδέχεται να έχετε αίσθηση ξηρού δέρματος. Η χρήση κάποιου ενυδατικού προϊόντος θα διατηρήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο μετά το ξύρισμα.

Χρησιμοποιήστε από τη σειρά ενυδατικών προϊόντων Frezyderm την Frezyderm Moisturising PLUS Cream για πλούσια, μη λιπαρή ενυδάτωση μετά το ξύρισμα. Ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης διατηρώντας το δέρμα σας σφριγηλό και ελαστικό.

Βρείτε τώρα την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων Frezyderm στο Κυπριακό Ηλεκτρονικό Κατάστημα EvZeen.com σε τιμές προσφοράς! Επωφεληθείτε γενικότερα από τις μοναδικές τιμές και ειδικές προσφορές του EvZeen.com σε μεγάλη γκάμα προϊόντων φροντίδας υγείας, παιδικής φροντίδας και διατροφής, ευεξίας και ομορφιάς! Με τη δημιουργία λογαριασμού στην ιστοσελίδα, παίρνετε επιπλέον έκπτωση 12% στη πρώτη σας παραγγελία, ενώ με την συνδρομή σας στο ενημερωτικό δελτίο παίρνετε άμεσα κουπόνι αγορών αξίας €3. Τέλος, συστήνοντας φίλους και συγγενείς στην ιστοσελίδα μέσω του προγράμματος ΣΥΣΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ, μαζεύετε απεριόριστα κουπόνια για δωρεάν αγορές! Όλες οι παραγγελίες σας παραδίδονται γρήγορα, με ασφάλεια και με ΔΩΡΕΑΝ Delivery!

Comments

No comment at this time!

Leave your commentSunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December