Ακμή Ενηλίκων: Συμπτώματα που Επηρεάζονται από το Σύγχρονο Lifestyle

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 2857

Πώς επηρεάζει το σύγχρονο lifestyle τα συμπτώματα ακμής ενηλίκων;

Τα τελευταία χρόνια γνωρίζουμε πλέον ότι τα συμπτώματα ακμής δεν εμφανίζονται  μόνο λόγω ενδογενών παραγόντων (κληρονομικότητα ή ορμονικοί λόγοι) αλλά οφείλονται και σε εξωτερικούς παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής μας. Δεν είναι τυχαίο πως οι ειδικοί, ονομάζουν την ακμή πάθηση του Δυτικού πολιτισμού. Έχει, μάλιστα, παρατηρηθεί πως οι γυναίκες είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο από την εμφάνιση ακμής στην ενήλικη ζωή. Σύμφωνα με έρευνα του 2022 που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Dermatology, η γυναικεία ακμή αυξήθηκε κατά 10% παγκοσμίως τα τελευταία 10 χρόνια.

Γιατί ειδικά σήμερα προκαλείται ακόμα μεγαλύτερη έξαρση των συμπτωμάτων;

Η σύντομη απάντηση είναι πως στις μέρες μας, το δέρμα μας υφίσταται μεγαλύτερο οξειδωτικό στρες με περισσότερες παραγόμενες ελεύθερες ρίζες που συνδέονται με δυσλειτουργία του δέρματος και φλεγμονώδεις διεργασίες του, όπως είναι η ακμή.

Οξειδωτικό στρες μας προκαλούν:

Η ηλιακή ακτινοβολία που έχει πια ενταθεί, δρώντας επιβαρυντικά στην καλή λειτουργία του δέρματος όχι μόνο από όψη φωτογήρανσης αλλά και πρόκλησης δερματικών παθήσεων.

Οι περιβαλλοντικοί ρύποι που επικάθονται στο δέρμα μας και που επιβαρύνουν το δέρμα, οδηγώντας σε συμπτώματα ακμής.

Το έντονο στρες που βιώνουμε στις μέρες μας περισσότερο από ποτέ. Το άγχος, γνωρίζουμε πλέον ότι μπορεί να ευνοήσει δερματικές παθήσεις, όπως είναι η ακμή.

Το μπλε φως από τις οθόνες μπροστά από τις οποίες περνάμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της μέρας και της νύχτας μας.

Η κακή ή πρόχειρη διατροφή με υπερεπεξεργασμένες τροφές ή trans λιπαρά ή ακόμα και τροφές που σήμερα έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση ατελειών στο δέρμα (π.χ. γαλακτοκομικά).

Το κάπνισμα που ευτυχώς τα τελευταία χρόνια φαίνεται να είναι μία συνήθεια που εγκαταλείπεται από μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού.

Ένας σημαντικός παράγοντας πρόκλησης ατελειών σε ένα λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, είναι και ορμονικές μεταβολές που τη σύγχρονη εποχή συναντώνται πιο συχνά. Κυρίως οι γυναίκες που βιώνουν τέτοιου είδους αλλαγές στο διάβα της ζωής τους, είναι πιο επιρρεπείς στο να εμφανίσουν ατέλειες στην επιδερμίδα.

Τέλος, οι ταχύτατοι ρυθμοί ζωής μας αναδιαμορφώνουν την πρωινή και βραδινή ρουτίνα περιποίησής μας δημιουργώντας γόνιμο έδαφος για ένα δέρμα που ασφυκτιά και «αντιδρά» μέσα από σημάδια ακμής. Συγκεκριμένα, η σωματική κόπωση, λόγω και του ότι κοιμόμαστε συνήθως αργά, συχνά μας κάνει να είμαστε λίγο αμελείς με τη δερματική μας φροντίδα: το βραδινό ντεμακιγιάζ παραλείπεται ή γίνεται πλημμελώς, όπως και ο καθαρισμός του προσώπου και έτσι υπόβαθρο για ένα δέρμα με ερυθρότητα, σπυράκια και ερεθισμούς. Όταν μάλιστα, ελλείψει χρόνου, επιλέγεται γρήγορα-γρήγορα μία καλλυντική φροντίδα για το δέρμα μας που αποδεικνύεται ακατάλληλη, τότε δρομολογείται ακόμα πιο εύκολα η εμφάνιση συμπτωμάτων ακμής.

Η εναλλακτική περιποίηση για το λιπαρό με τάση ακμής δέρμα FREZYDERM Ac–Norm είναι δίπλα στις ανάγκες όλων όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν την όψη της επιδερμίδας και να προλάβουν τυχόν εξάρσεις των ανεπιθύμητων συμπτωμάτων. Με προϊόντα που καλύπτουν όλη την γκάμα των καθημερινών αναγκών του δέρματος, από τον καθαρισμό, την απολέπιση και εξυγίανσή του, τη ρύθμιση της λιπαρότητας και τη μείωση των συμπτωμάτων του, την ενυδατική του φροντίδα, τη χρωματική του κάλυψη και την αντηλιακή του προστασία, η σειρά FREZYDERM Ac–Norm είναι η ιδανική λύση για το δέρμα με ατέλειες τη σημερινή εποχή που δυσκολεύεται όσο ποτέ να διατηρήσει την αψεγάδιαστη όψη του, την άνεση και την ευεξία του.

Όσο επιβαρυντική και αν είναι όμως η σύγχρονη καθημερινότητα για τη λειτουργία και την εικόνα του δέρματος, θυμηθείτε ότι έχουμε πάντα «το πάνω χέρι» στο να προλάβουμε και να αντιστρέψουμε τη φθορά. Με υγιείς σφαιρικές συνήθειες ζωής, με σωστή καλλυντική φροντίδα, με επαγρύπνηση για τυχόν αλλαγή στη «συμπεριφορά» του δέρματός μας και με συνεργασία με τον δερματολόγο μας, η ακμή ενηλίκων μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Βρείτε τώρα την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων FREZYDERM στο Κυπριακό Ηλεκτρονικό Κατάστημα EvZeen.com σε τιμές προσφοράς! Επωφεληθείτε γενικότερα από τις μοναδικές τιμές και ειδικές προσφορές του EvZeen.com σε μεγάλη γκάμα προϊόντων φροντίδας υγείας, παιδικής φροντίδας και διατροφής, ευεξίας και ομορφιάς! Με τη δημιουργία λογαριασμού στην ιστοσελίδα, παίρνετε επιπλέον έκπτωση 12% στη πρώτη σας παραγγελία, ενώ με την συνδρομή σας στο ενημερωτικό δελτίο παίρνετε άμεσα κουπόνι αγορών αξίας €3. Τέλος, συστήνοντας φίλους και συγγενείς στην ιστοσελίδα μέσω του προγράμματος ΣΥΣΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ, μαζεύετε απεριόριστα κουπόνια για δωρεάν αγορές! Όλες οι παραγγελίες σας παραδίδονται γρήγορα, με ασφάλεια και με ΔΩΡΕΑΝ Delivery!

Comments

No comment at this time!

Leave your commentSunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December