Εμμηνόπαυση & Συμπτώματα: Μύθοι και Πραγματικότητα

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 3526

Γνωρίζετε με σιγουριά ότι όσα έχετε ακούσει ή διαβάσει για την εμμηνόπαυση ισχύουν; Μια ανάγνωση παρακάτω θα σας δώσει την απάντηση και θα διαλευκάνει πόσα από αυτά που ξέρετε είναι μύθος και πόσα αληθινά facts.

Μύθος 1: όλες οι γυναίκες βιώνουν τα ίδια συμπτώματα με τον ίδιο τρόπο

Υπάρχουν σίγουρα κάποια συμπτώματα (σωματικά και ψυχολογικά) που αναφέρονται πιο συχνά από τις γυναίκες που βρίσκονται σε αυτό το στάδιο ζωής, όμως αφενός η έκταση και η έντασή τους ποικίλουν από γυναίκα σε γυναίκα αφετέρου, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες (ενδογενείς ή εξωγενείς) που καθορίζουν το πώς θα κυλήσει η περίοδος αυτή στη ζωή τους, όπως:

- Το ιστορικό υγείας της γυναίκας

- Η λήψη φαρμακευτικών αγωγών

- Ο τρόπος ζωής της (κάπνισμα, ξενύχτι, διατροφή, άσκηση, ύπνος)

- Η ύπαρξη ή μη υποστηρικτικού δικτύου κοντά της

- Η ίδια η ιδιοσυγκρασία της

Ακόμα και η ηλικία της, αφού ορισμένες γυναίκες βιώνουν την εμμηνόπαυση αρκετά νωρίτερα από τη δεκαετία των 50…

Έτσι, θα ήταν απλοϊκό και υπεραπλουστευμένο να πούμε για παράδειγμα, πως όλες οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση θα εμφανίσουν αύξηση σωματικού βάρους -αφού κάποιες αθλούνται και διατρέφονται σωστά- ή πως όλες θα βιώσουν αισθήματα μελαγχολίας και ψυχικές μεταπτώσεις -αφού πολλές ανάμεσά τους «αγκαλιάζουν» με χαρά το νέο κατώφλι της ζωής τους.

Μύθος 2: η σεξουαλική επιθυμία εξαφανίζεται πλήρως

Είναι αλήθεια πως οι ορμονικές αλλαγές κατά την εμμηνόπαυση μπορούν να έχουν αντίτυπο στη σεξουαλική ζωής μίας γυναίκας. Όπως όμως ομολογεί μία μεγάλη μερίδα εξ αυτών, «η απελευθέρωση από το άγχος πιθανής εγκυμοσύνης λειτουργεί ευεργετικά στο θέμα αυτό». Εξάλλου, υπάρχουν πρακτικές λύσεις που μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας υγιούς ερωτικής ζωής στην εμμηνοπαυσιακή περίοδο: το Frezyderm Aqua Care Gel (ιατροτεχνολογικό προϊόν CE 2803) είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της κολπικής ξηρότητας όπως κνησμός, ερεθισμός, αίσθημα καύσου, τοπικοί ερεθισμοί που εμφανίζονται μετά την εμμηνόπαυση ή δυσχέρεια κατά τη συνεύρεση και προσφέρει ενυδάτωση και λίπανση του κολπικού βλεννογόνου (δεν περιέχει δραστικές φαρμακευτικές ουσίες και ουσίες με ορμονική δράση και δεν είναι αντισυλληπτικό).

Μύθος 3:  από όταν εμφανιστούν συμπτώματα εμμηνόπαυσης και μετά, δεν χρειάζεται να βλέπεις πια γυναικολόγο

Μια λανθασμένη αντίληψη που μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε «επικίνδυνες» αποφάσεις. Θυμηθείτε πως η επίσκεψη στον γυναικολόγο δεν αφορά μόνο την αναπαραγωγική περίοδο της γυναίκας (έμμηνο ρύση, γονιμότητα, εγκυμοσύνη, τοκετό) αλλά περιλαμβάνει και τους αναγκαίους ετήσιους (ή πιο συχνά, αν απαιτείται) ελέγχους για τη διασφάλιση της καλής υγείας των αναπαραγωγικών οργάνων.

Μύθος 4: εμμηνόπαυση σημαίνει γήρας

Από μόνη της η εμμηνόπαυση δεν είναι δείκτης γήρατος. Κατ’ αρχάς γιατί ξεκινά συνήθως γύρω στα 50, μια ηλικία ακόμα ακμαία και παραγωγική για τη γυναίκα της σύγχρονης εποχής. Επιπλέον, μην ξεχνάτε πως οι αντιλήψεις έχουν αλλάξει, όσον αφορά τη στάση μας απέναντι στα πρότυπα ομορφιάς και τη σχέση τους με το (αναπόφευκτο) πέρασμα του χρόνου. Το ρήμα «γερνάω» έχει αντικατασταθεί από το «μεγαλώνω όμορφα» (το pro-aging) και η συμφιλίωση με την ιδέα πως ο αριθμός της ηλικίας μας είναι προορισμένος νομοτελειακά να αυξάνεται, μας δίνει μία αίσθηση συνειδητοποίησης και ελευθερίας, μας βοηθά να αξιοποιήσουμε το πέρασμα του χρόνου προς όφελός μας, δημιουργώντας στον παρόντα χρόνο την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας… παντού: στην προσωπικότητα, τη διάθεση, το lifestyle, τις διατροφικές μας συνήθειες, τη φροντίδα του νου, του σώματος, της εμφάνισης αλλά και της επιδερμίδας μας. Και κάπου εδώ, καταρρίπτεται και ο μύθος που θέλει το εμμηνοπαυσιακό δέρμα ταλαιπωρημένο και με εμφανή σημάδια γήρανσης. Ειδικά, αν όλα τα προηγούμενα χρόνια, τηρήθηκε μία επιμελής καλλυντική δερματική φροντίδα, τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα για να διατηρήσει το δέρμα τη νεανικότητα και τη λάμψη του και στην εμμηνοπαυσιακή φάση του. Ακόμα και χωρίς να έχει προηγηθεί όμως αυτή η φροντίδα, και πάλι, η επιδερμίδα μιας γυναίκας στην εμμηνόπαυση, μπορεί να βελτιωθεί και άμεσα και αποτελεσματικά και ορατά με την κατάλληλη φροντίδα. Η αντιγηραντική σειρά ενισχυμένης δράσης Diamond Velvet από την FREZYDERM σχεδιάστηκε για να επαναφέρει ολικά την ώριμη ή και ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, χωρίς αισθητικές επεμβάσεις, στοχεύοντας σε όλα τα σημεία γήρανσης: ορατή μείωση του όγκου και του βάθους των ρυτίδων, αποκατάσταση επιπέδων ενυδάτωσης και μείωση της τραχύτητας στην υφή της επιδερμίδας, αύξηση κολλαγόνου και ελαστίνης για αισθητά πιο σφριγηλό, πυκνό δέρμα, επαναπροσδιορισμό περιγράμματος και επαναφορά της φυσικής λάμψης μέσα από το «αόρατο peeling» που πραγματoποιούν οι κρύσταλλοι φυσικού διαμαντιού που πρωταγωνιστούν στη σύνθεση και των 2 προϊόντων Diamond Velvet.

Αυτό που αξίζει, τέλος, να κρατήσετε είναι πως το κεφάλαιο «εμμηνόπαυση και συμπτώματα» δεν χωρά ούτε γενικεύσεις ούτε απόλυτα συμπεράσματα. Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και μοναδική, το ίδιο λοιπόν και η ζωή της αλλά και η όψη της στο στάδιο της εμμηνόπαυσης. Οι μύθοι πάντα θα κυκλοφορούν αλλά, ευτυχώς, η γνώση πάντα θα τους «γκρεμίζει».

Βρείτε τώρα την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων FREZYDERM στο Κυπριακό Ηλεκτρονικό Κατάστημα EvZeen.com σε τιμές προσφοράς! Επωφεληθείτε γενικότερα από τις μοναδικές τιμές και Ειδικές Προσφορές του EvZeen.com σε μεγάλη γκάμα προϊόντων φροντίδας υγείας, παιδικής φροντίδας και διατροφής, ευεξίας και ομορφιάς! Με τη δημιουργία λογαριασμού στην ιστοσελίδα παίρνετε επιπλέον έκπτωση 12% στη πρώτη σας παραγγελία, ενώ με την συνδρομή σας στο ενημερωτικό δελτίο παίρνετε άμεσα κουπόνι αγορών αξίας €3. Τέλος, συστήνοντας φίλους και συγγενείς στην ιστοσελίδα μέσω του προγράμματος ΣΥΣΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ μαζεύετε απεριόριστα κουπόνια για δωρεάν αγορές! Όλες οι παραγγελίες σας παραδίδονται γρήγορα, με ασφάλεια και με ΔΩΡΕΑΝ Delivery!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December