Αϋπνία: Ποια τα προβλήματα που προκαλεί στη συνολική μας υγεία και πώς να την αντιμετωπίσουμε!

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 1687

Είναι γεγονός ότι ο καλός ύπνος είναι υψίστης σημασίας για την υγείας μας. Ο ύπνος αποτελεί πηγή ζωής και αναζωογόνησης για τον οργανισμός μας, ενώ η έλλειψή του επιφέρει αρκετούς κινδύνους.

Απολαμβάνοντας ένα ποιοτικό ύπνο αυξάνουμε τις πιθανότητες να έχουμε μια υγιή, δραστήρια ζωή, γεμάτη ευεξία. Αντίθετα, όταν οι ώρες ξεκούρασης δεν επαρκούν, ή έχουμε έναν ακανόνιστο ύπνο, ο οργανισμός μας εξαντλείται και συχνά προκαλούνται ψυχολογικές διαταραχές και επιπλοκές στην υγεία μας.

Ένας φυσιολογικός ύπνος κατά τη διάρκεια της νύχτας, γίνεται αδιάκοπα ενώ το πρωί μας δίνει μια αίσθηση ξεκούρασης και ανανέωσης.

Ο κάθε άνθρωπος, ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του, έχει διαφορετική διάρκεια και ποιότητα ύπνου. Αυτό αλλάζει κατά τη διάρκεια της ζωής μας, με τα παιδιά να κοιμούνται περισσότερο και τους ηλικιωμένους να κοιμούνται λιγότερο από τους ενήλικες.

Ποια τα οφέλη του ύπνου στην υγεία μας;

Τα οφέλη του ύπνου στην υγεία μας, είναι πολλά. Εκτός από την ξεκούραση, ο ύπνος μας βοηθάει στη μνήμη, αφού κατά τη διάρκεια του ύπνου, γίνεται επεξεργασία δεδομένων με μεγαλύτερη ευκολία. Ο οργανισμός μας, ενώ κοιμόμαστε παράγει κολλαγόνο με σκοπό να θεραπεύσει και να βελτιώσει την επιδερμίδα μας. Ένας καλός ύπνος λοιπόν κάνει την επιδερμίδα μας λαμπερή και φρέσκα, απομακρύνει και τους μαύρους κύκλους, ενώ παράλληλα λόγω του ότι χαλαρώνουν οι μύες του προσώπου, υπάρχει βελτίωση των ρυτίδων.

Ένας ξεκούραστος ύπνος, μας κάνει περισσότερο παραγωγικούς και λιγότερο αγχωμένους, ενώ συμβάλει σημαντικά στην τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Αποδεδειγμένα, η αϋπνία μας καθιστά πιο ευάλωτους σε διάφορες λοιμώξεις και ασθένειες, ενώ μπορεί να αποτελέσει αίτιο εμφάνισης ψυχικών νόσων, όπως η κατάθλιψη.

Ο ρόλος του ύπνου είναι εξίσου σημαντικός και στη διατήρηση του βάρους μας. Μέσα από διάφορες μελέτες έχει αποδειχθεί ότι ο ανεπαρκής ύπνος επηρεάζει αρνητικά τον μεταβολισμό μας. Παράλληλα ο οργανισμός μας εξαντλείται και κουράζεται με αποτέλεσμα να ζητά ενέργεια, την οποία βρίσκει σε λιπαρές τροφές. Ανεξαρτήτως ηλικίας, ο κακής ποιότητας ύπνος επηρεάζει την ορμόνη γκρελίνη η οποία αυξάνει το αίσθημα της πείνας και την ορμόνη λεπτίνη η οποία ρυθμίζει το αίσθημα κορεσμού από το φαγητό και μπορεί να μας οδηγήσει έτσι σε αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας.

Ο ύπνος ενισχύει τη διαδικασία κατά την οποία γίνεται επούλωση και επιδιόρθωση της φυσιολογικής φθοράς της καρδιάς και των αγγείων. Ο μη επαρκής ύπνος, αυξάνει τις πιθανότητες για εμφάνιση πρόωρης γήρανσης, καρδιοπάθειας, νόσου των νεφρών, υπέρτασης, σακχαρώδους διαβήτη και εγκεφαλικού επεισοδίου. Την ίδια ώρα ο ύπνος επηρεάζει τη λειτουργία μιας ακόμη πολύ σημαντικής ορμόνης, της ινσουλίνης. Η ινσουλίνη ευθύνεται για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας. Η έλλειψη ύπνου μας οδηγεί στην αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μας, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη.

Τι πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε τον ύπνο μας;

Ο καλός ύπνος συμβάλει σε μια πιο ποιοτική ζωή γι’ αυτό και είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να αφήνουμε στην τύχη.

Για έναν καλύτερο ύπνο θα ήταν καλό να αποφεύγουμε να πίνουμε αλκοόλ, καφέ, μαύρο τσάι ή άλλα διεγερτικά 4-6 ώρες πριν να πάμε για ύπνο. Δεν πρέπει να τρώμε μεγάλες ποσότητες φαγητού πριν πάμε για ύπνο, ενώ θα πρέπει να αποφεύγουμε τα πολύ πικάντικα φαγητά.

Για καλύτερα αποτελέσματα στον ύπνο μπορεί να βοηθήσει εάν η κρεβατοκάμαρα μας προσφέρει ησυχία, είναι σκοτεινή και με καλή θερμοκρασία.

Αν κατά τα άλλα υπάρχει μία δυσκολία στον ύπνο, ο καλύτερος σύμμαχος στην προσπάθεια μας για ένα πιο ισορροπημένο και επαρκή σε διάρκεια ύπνο είναι το συμπλήρωμα διατροφής για την αϋπνία Eladiet Good Night Melatonin 1mg 30 Tabs.

Το Eladiet Good Night Melatonin είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής για την αϋπνία που συνδυάζει τη μελατονίνη με τρία εκχυλίσματα βοτάνων (βαλεριάνα, πασιφλόρα και παπαρούνα Καλιφόρνιας) και επιπλέον βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως Β3, B6. Δεν περιέχει γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη.

Η μελατονίνη είναι θρεπτικό συστατικό το οποίο μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για να αποκοιμηθεί κάποιος και η βαλεριάνα είναι παραδοσιακό φυτό το οποίο ενισχύει τον φυσικό ύπνο. Η παπαρούνα καλιφόρνιας είναι το παραδοσιακό φυτό το οποίο βοηθά στο αίσθημα χαλάρωσης ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει τον ύπνο και η πασσιφλόρα χρησιμοποιείται για την βελτίωση της αίσθησης χαλάρωσης του ύπνου.

Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη η οποία παράγεται στον ανθρώπινο οργανισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας και βοηθάει στη ρύθμιση του κύκλου ύπνου και αφύπνισης. Εμπλέκεται στη διατήρηση του ομαλού κιρκαδικού ρυθμού (βιολογικό ρολόι του οργανισμού) που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο να έχουμε ένα φυσιολογικό ύπνο. Η μελατονίνη συμβάλλει επίσης στη μείωση του χρόνου έλευσης του ύπνου. Η βιταμίνη Β6 και η βιταμίνη Β3 συμβάλλουν στην κανονική λειτουργία του νευρικού συστήματος.

 

Βρείτε τώρα στο γνωστό Κυπριακό Ηλεκτρονικό Κατάστημα EvZeen.com το συμπλήρωμα διατροφής Eladiet Good Night Melatonin σε τιμή έκπτωσης και βελτιώστε σημαντικά τον ύπνο και την συνολική σας υγεία! Η παραγγελία σας παραδίδεται ΔΩΡΕΑΝ ενώ με την εγγραφή σας στην ιστοσελίδα επωφελείστε με επιπλέον έκπτωση 15% στην πρώτη σας παραγγελία! Επίσης με την εγγραφή στο Ενημερωτικό Δελτίο της ιστοσελίδας σας παραχωρείται Κουπόνι Αγορών αξίας €3! Επισκεφτείτε λοιπόν το EvZeen.comκαι ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με τα προϊόντα που διαθέτει καθώς και για τις μοναδικές προσφορές του!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December