Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και άλλα οφέλη του μουρουνέλαιου!

person Posted By: Focus On list In: HOME comment Comment: 0 favorite Hit: 2235

Τι είναι το μουρουνέλαιο;

Το μουρουνέλαιο (Cod Liver Oil) είναι ένας εξαιρετικός θρεπτικός συνδυασμός Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμινών A & D3 με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Μουρουνέλαιο ονομάζεται το αιθέριο έλαιο το οποίο εξάγεται από το συκώτι της μουρούνας, ψάρι το οποίο ανήκει στην οικογένεια των μπακαλιάρων. Αποτελεί μία συμπυκνωμένη πηγή ζωτικών θρεπτικών συστατικών με αυξημένη διατροφική αξία αφού είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D και Ε. 

Το μουρουνέλαιο παρέχει πληθώρα θρεπτικών ουσιών, που δύσκολα μπορούμε να συγκεντρώσουμε αποκλειστικά από τη διατροφή μας, γι’ αυτό και συνήθως λαμβάνεται ως συμπλήρωμα διατροφής.

Η διαφορά που έχει το μουρουνέλαιο από τα άλλα ιχθυέλαια είναι ότι εκείνα προέρχονται κατά κύριο λόγο από τη σάρκα των λιπαρών ψαριών, όπως ο τόνος, η πέστροφα, το σκουμπρί, η ρέγκα, ο σολομός και ο βακαλάος. Το μουρουνέλαιο αντίθετα, προέρχεται αποκλειστικά από το συκώτι της μουρούνας. Περιέχει χαμηλότερες ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων από τα άλλα ιχθυέλαια, ταυτόχρονα όμως περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες των βιταμινών Α και D.

Η επιστημονική κοινότητα και μέσα από πολλές έρευνες αναφέρει ότι το μουρουνέλαιο προστατεύει από πολλές ασθένειες ενώ αποτελεί το απόλυτο σύμμαχο της καλής υγείας. Ο εξαιρετικός συνδυασμός των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων με τις βιταμίνες που περιέχει το μουρουνέλαιο, προσφέρει στον οργανισμό πολλαπλά κι ανεκτίμητα οφέλη μέσω της καθημερινής χρήσης.

Ιδιότητες και οφέλη του μουρουνέλαιου

Καλή λειτουργία της καρδιάς

Το μουρουνέλαιο λόγω των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που περιέχει συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας της καρδιάς, της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης αλλά και των φυσιολογικών επιπέδων τριγλυκεριδίων στο αίμα. Έρευνες έδειξαν ότι άτομα των οποίων η διατροφή τους είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σημείωσαν μείωση των τριγλυκεριδίων στο αίμα, ενώ έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αρτηριοσκλήρυνση. Παράλληλα ο οργανισμός τους αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις καρδιοπάθειες, βελτιώνοντας την ελαστικότητα και τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων. 

Ανάπτυξη και διατήρηση οστικής υγείας

Η βιταμίνη D αποτελεί μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, που συμμετέχει στο μεταβολισμό του ασβεστίου και την υγιή ανάπτυξη και διατήρηση των οστών. Πολλές φορές ο τρόπος ζωής αλλά και οι συνήθειες μας δεν μας επιτρέπουν την απαιτούμενη έκθεση στον ήλιο έτσι ώστε να συντεθεί η απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης D, το μουρουνέλαιο αποτελεί μια εξαιρετική πηγή, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη και διατήρηση της οστικής υγείας. Όσον αφορά τους ενήλικες, το μουρουνέλαιο δεν βοηθά απλά στη διατήρηση της οστικής υγείας, αλλά παράλληλα, χάρη στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχει, συμμετέχει και στη λίπανση των αρθρώσεων, προωθώντας έμμεσα και άμεσα την υγεία του μυοσκελετικού συστήματος.

Γνωστική ικανότητα

Το μουρουνέλαιο περιέχει DHA, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην ομαλή ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και του νευρικού μας συστήματος. Παράλληλα η βιταμίνη D που υπάρχει στο μουρουνέλαιο, μπορεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του εγκεφάλου καθώς μεγαλώνει ο άνθρωπος. Μελέτες έδειξαν πως η μειωμένη πρόσληψη ωμέγα λιπαρών οξέων συνδέεται με περιπτώσεις, όπως η άνοια, η πνευματική και νοητική έκπτωση, ακόμη και η νόσος Alzheimer. Το μουρουνέλαιο σε καθημερινή χρήση έχει επίσης την ικανότητα να συμβάλει σημαντικά στην μείωση της κατάθλιψης. 

Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος

Καταναλώνοντας ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βελτιώνεται η ικανότητα των κυττάρων να απορροφούν βιταμίνες κι ανόργανες ενώσεις, καθιστώντας τα πιο λειτουργικά κι ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Παράλληλα το μουρουνέλαιο συμβάλλει και στη βελτίωση της φυσιολογικής όρασης. Γενικότερα, η καθημερινή κατανάλωση μουρουνέλαιου μαζί με το φαγητό βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη βελτίωση της γενικότερης υγείας.

Βελτιώνει σημαντικά την όψη της επιδερμίδας και των μαλλιών

Το μουρουνέλαιο συμβάλει σημαντικά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Με την εφαρμογή μουρουνέλαιου στο δέρμα και στα μαλλιά μας, εξασφαλίζουμε την υγεία τους και έχουμε σαν αποτέλεσμα νεανικό σφρίγος και τόνωση της εμφάνισης. 

Επίπεδα σακχάρου

Ο διαβήτης μεταξύ άλλων είναι μια από τις συχνές ασθένειες της εποχής μας, ο οποίος συνδέεται με τα χαμηλά επίπεδα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Η κατανάλωση μουρουνέλαιου συμβάλλει στην επιβράδυνση της διάσπασης των υδατανθράκων σε ζάχαρη με αποτέλεσμα να διατηρούνται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά.

Υγιής εγκυμοσύνη

Έγκυες γυναίκες οι οποίες έχουν έλλειψη βιταμίνης D έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προεκλαμψία. Πολύ πιθανόν είναι επίσης να χρειαστούν καισαρική τομή κατά τον τοκετό. Παράλληλα η μειωμένη βιταμίνη D στον οργανισμό συνδέεται επίσης με τον σακχαρώδη διαβήτη κύησης και την βακτηριακής κολπίτιδα σε έγκυες γυναίκες. Όπως με όλα τα συμπληρώματα διατροφής, οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να λάβουν ιατρική συμβουλή πριν χρησιμοποιήσουν μουρουνέλαιο.  

Βρείτε τώρα σε τιμή προσφοράς το μουρουνέλαιο MSJ High Strength Cod Liver Oil 90 Capsules στο Κυπριακό Ηλεκτρονικό Κατάστημα EvZeen.com. Επωφεληθείτε από τις μοναδικές προσφορές του σε μεγάλη γκάμα προϊόντων φροντίδας υγείας, παιδικής φροντίδας και διατροφής, ευεξίας και ομορφιάς! Με τη δημιουργία λογαριασμού στην ιστοσελίδα παίρνετε επιπλέον έκπτωση 15% στη πρώτη σας παραγγελία, ενώ με την συνδρομή σας στο ενημερωτικό δελτίο παίρνετε άμεσα κουπόνι αγορών αξίας €3. Όλες οι παραγγελίες σας παραδίδονται ΔΩΡΕΑΝ!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment



Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December